Annonse

Annonse

Etter mange år som innkjøper for de store designerne og et brennende hjerte for faget har jeg alltid vært en nerd på kvaliteter. Jeg velger ofte heller å kjøpe færre plagg av god kvalitet enn å fylle opp skapet. Bærekraft har blitt et viktigere og spennende tema i vår verden og etter flere besøk hos H&M sitt showroom har jeg blitt introdusert for måten de tenker bærekraft på. Nærmere 35% er i dag bærekraftig og innen 2030 skal 100% av alle kolleksjoner og plagg være laget av bærekraftige materialer – noe som nesten er for godt til å være sant. Materialer som resirkulert ull, polyester, organisk bomull og silke, econyl og tencel.

I morgen lanserer H&M for første gang sin Conscious Exclusive kolleksjon for høsten (en kolleksjon som tidligere bare har vært tilgjengelig for vår) hvor alle plaggene er laget av 100% bærekraftige materialer. Nytt for denne kolleksjonen er introduksjonen av to nye materialer – resirkulert cashmere og velour laget av resirkulert polyester.

Kolleksjonen er en miks av romantiske silhuetter med en dramatisk vri, perfekt for høstens mange events og selskaper. Deilige farger som dusty rosa, sennepsgul, blåtoner og sort er blandet sammen til en spennende kolleksjon.

Kolleksjonen vil være å finne online på hm.com fra i dag og vil ikke være å finne i fysiske butikker! Se den her!

En key item fra kolleksjonen er denne lange sorte ullkåpen med store slag og splitter i siden. Den er laget av resirkulert ull-blanding og er øverst på ønskelisten for høsten.

Denne deilige gammelrosa genseren er laget av resirkulerbar cashmere som er et helt nytt materiale for H&M denne sesongen. Den pintede kjolen jeg har under er laget av 100% organisk silke. Kombinert sammen blir det et perfekt antrekk for jobb og dagtid, mens kjolen alene er fin til middag og sene kvelder. De skulpturelle øreringene som er laget av resirkulert plastikk er lette på øret og veldig riktig trendmessig som statement accessories.

Disse ankel støvlettene er laget av resirkulert polyester og er superfine til kjoler, jeans eller dressbukser.

Denne kule paljett kjolen er en favoritt i kolleksjonen. Siden den er så åpen stylet jeg den med den fine printede blusen under og bare ben blir lett byttet ut med strømper om jeg skal bruke den nå fremover.

Sennepsgult er en av mine absolutt favorittfarger og den gjør seg ekstra godt i kombinasjon med sort. Toppen kombinert med den vide dressbuksen og paljettjakken blir en vinner i høst. Visste du at paljettjakken er laget av resirkulerte PET flasker?

Jeg er virkelig imponert over hva HM har klart å skape av materialer til en god pris og kolleksjonen er etter min mening utrolig sterk og full av tidløse plagg som ikke er urelevante neste sesong. Det er noe bærekraftig i det og, at plaggene man kjøper ikke bare holder en sesong trendmessig. Jeg skal derfor sitte klar foran macen i morgen og bestille hjem mine favoritter fra kolleksjonen.

Bilder: Alvin Santos