På lørdag var jeg invitert av Loreal til lanseringen av Proenza Schouler sin aller første parfyme. Dette feiret de med moteukens kanskje kuleste fest på Skylight Modern i New York. Kule it-jenter som Alexa Chung, Chloë Sevigny og Sienna Miller var alle til stede for å feire designerne Jack McCollough og Lazaro Hernandez og lanseringen av duften kalt “Arizona”.

“Arizona” som duften heter ble til når de to designerne var rundt i Grand Canyon hvor begge deres telefoner ikke hadde dekning. De opplevde da en mulighet til å la hodet få hvile fra den hektiske hverdagen som designere og kun la øynene nyte den fantastiske utsikten i stedet for sine instagram feeds. Den lekre peach fargen er inspirert fra solnedgangen i det vakre ørkenlandskapet og gjennom å besøke lokale krystall butikker designet de den fine flasken. Duften er magisk og er bygget på to noter; hageiriselement og et element av
hvit kaktusblomst. Sistnevnte har aldri før har blitt brukt i en parfyme og gjør derfor duften helt unik og spesiell.

Tidligere på dagen ble jeg bedt med til flagship butikken i Soho hvor jeg ble dresset opp i en fantastisk kjole for kvelden. Jeg har alltid vært personlig stor fan av Proenza Schouler sitt design og mener de er mestre når det kommer til utskjæringer og snitt. Kjolen jeg fikk låne er et godt eksempel på dette. Den hvite vesken i croco print fra deres nyeste kolleksjon passet perfekt til kjolen og Arizona duften ble sprayet på for for kvelden.

Festen var gjennomført til fingerspissene med ørkensand på gulvet, rosa fiolett lys som solnedgangen og kampanjefilmen med Arizonas landskap ble vist på store skjermer. Alt for å skape en illusjon av ørken og den riktige stemningen til inspirasjonen bak duften. Kvelden rundtet av med live opptreden av R&B artisten SZA.

Jeg er mektig imponert over hva Jack og Lazaro har klart å skape og merkevaren de har bygget opp etter oppstarten i 2002. For meg var mitt første møte med merket da Mary Kate Olsen bar rundt på en Proenza Schouler PS1 og plutselig var den på alles arm. Videre lanserte de PS11 som også ble it-vesken alle ville ha. Nå er de begge klassikere og varemerket som kun er 13 år gammelt har etablert et unikt ståsted, basert på kombinasjoner og kontraster – sammensmeltingen av ulike elementer. Proenza Schouler har spilt en viktig rolle i å gjenoppfriske amerikansk mote. En ny amerikansk luksus!

En samling av mine favoritt looks fra Proenza Schouler!

Innlegget er skrevet i samarbeid med Proenza Schouler og oppholdet er sponset.