Annonse

Mitt drømmekjøkken fra DRØMMEKJØKKENET.

Vi solgte leiligheten og kjøpte litt av et oppussingsobjekt i høst, det var mildt sagt mye å ta stilling til. Vegger, tak og gulv ble revet ut og det var mange beslutninger som skulle tas. En av de viktigste avgjørelsene var å velge kjøkken. Kjøkken er i mine øyne det viktigste rommet og der vi oppholder oss mest både til hverdag og i sosiale lag. Vi så potensialet i romløsningen som opprinnelig hadde separert kjøkken og stue og brukte lang tid på research for å finne det perfekte kjøkkenet. Det er utvilsomt mange mulige løsninger når man kan gjøre alt fra scratch.

Vi hadde noen ideer før vi oppsøkte forskjellige forhandlere og endte opp med å tegne drømmekjøkkenet hos nettopp ”Drømmekjøkkenet”. Det eneste vi hadde sett for oss var et mørkt kjøkken til å stå i stil med det mørke gulvet vi hadde lagt. Vi ønsket en åpen løsning og så mulighetene uten overskap, men vi var litt bekymret for oppbevaringsplass. Dette skulle ikke bli noe problem og vi fikk god service og ble guidet gjennom prosessen. Det er mange detaljer å ta stilling til, som bredde på benkeplate, antall skuffer og skap. Vi endte med et kjøkken uten overskap som ønsket ved å velge en ekstra bred benkeplate som ga rom for dype skuffer på den ene siden og skap på den andre.

Vi droppet som nevnt overskap og valgte en ekstra bred benkeplate med store skuffer til oppbevaring av tallerkner, bestikk, glass og matvarer.

En annen ting vi var fast bestemt på var benkeplate i marmor. Vi var langt i prosessen da vi bestemte oss for å velge det bort da vi ble guidet (ikke frarådet) på hvordan den ville oppføre seg. Marmor er en naturstein som kan trekke til seg farge etter matlaging og søling og selv om jeg lenge mente at det ikke gjør meg noe så kjenner jeg meg selv så godt at jeg vet hvor lei meg jeg ville blitt hvis uhellet hadde skjedd. Som alternativ valgte vi derfor en benkeplate med struktur fra Silestone som minner om marmor. Det er fortsatt ekte stein, men den er mer robust og trekker ikke til seg farge. Akkurat nå kunne jeg ikke blitt mer fornøyd.

Kjøkkenet har blitt samlingspunktet for alle sosiale sammenkomster. Jeg føler at kjøkkenet har blitt den nye stuen, og trendene viser at kjøkkenet tar flere kvadrat enn tidligere. Det er her vi oppholder oss mest i hverdagen. Jeg er ingen mesterkokk, men å lage mat sammen på dette kjøkkenet er en drøm. Med god plass kan man være flere sammen og det skapes hyggelige stunder. Å ha gjester til middag eller lunsj er noe av det beste, og kjøkkenbenken har blitt et naturlig samlingspunkt for en pre-drink eller et glass før maten blir servert.

Vi valgte å lage en del av benkeplaten uten skap under for å kunne få plass til et par barstoler. I hverdagen elsker jeg å bruke denne plassen og starter hver morgen med en kopp kaffe, litt frokost og svarer på eposter før jeg drar på kontoret. Jeg elsker å sitte her og enkelte dager blir jeg sittende og har hjemmekontor.