I dag har jeg hatt min siste dag som Head Buyer i Høyer!  Etter 6 fantastiske år har jeg nå valgt å starte på noe nytt, det er en veldig spesiell og vemodig følelse, kanskje min tøffeste avgjørelse så langt i livet. Jobben som innkjøper har vært en stor del av livet og har blitt en livsstil jeg har trivdes veldig godt med! Det har vært langt i fra en 8-4 jobb, men min passion for mote har holdt meg gående.

Reisen begynte da jeg startet som ekstrahjelp på Høyer Luxury. Jeg gledet meg til hver eneste dag jeg kunne dra fra BI i Nydalen til Egertorget og omringe meg med min største interesse. Da jeg var ferdig å studere og søkte på jobber åpnet det seg en mulighet i Høyer som innkjøper og avdelingsleder for Høyer Trend. Jeg var 21 år da jeg for første gang stod i et showroom i Paris med et budsjett i hånda og ikke ante hvordan det fungerte eller hvilken vei det ville gå. Planen var å jobbe et par år for så å ta master. Det ble med planen da jeg fikk mulighet til å utvikle meg i selskapet og etterhvert fikk jobben som innkjøper for hele Høyer Eger. Her hadde jeg ansvar for alt fra budsjettering til strategi, pitching av nye merker i tillegg til selve innkjøpene. Det er mange timer med koordinering, forberedelser og etterarbeid bak de glorifiserte bildene fra showrooms hvor kolleksjonene henger.
Jeg har har hatt innkjøps ansvar for rundt 150 merker og fått muligheten til å møte utrolig mange spennende mennesker både i inn- og utland og som jeg etter mange års samarbeid har blitt veldig glad i. Vi har alle blitt gode partnere som har jobbet sammen på innkjøp, diskutert budsjetter og strategi og skravlet under middager på sene kvelder i Paris.

Opplevelser har det ikke stått på i årene som innkjøper. Jeg husker mitt første moteshow i Paris høsten 2012 hos en av mine personlige favoritter – Isabel Marant. Utenfor kunne jeg spotte ikoniske redaktører som Anna Dello Russo og Emmanuelle Alt som jeg alltid har beundret. Det var da jeg skjønte at jeg hadde valgt rett vei. Siden den gang har jeg reist til de store mote metropolene fire ganger i året og besøkt showroomene til de største designerne i verden. Jeg har jobbet fra morgen til kveld, levd og åndet for neste års kolleksjoner og ikke minst resultatene i butikkene. Paris og Milano har føltes som mitt andre hjem.

Høyer har vokst mye på årene jeg har vært ansatt og jeg har vært med på en fantastisk reise. I løpet av tiden har jeg vært med på å bygge opp Norges største high end motebutikk kjede. I fjor fikk jeg rollen som sentral innkjøper, og jeg ble ansvarlig for innkjøp og varepakken til 7 av Norges flotteste og største high-end butikker i Oslo, Bergen, Stavanger, Strømmen, Larvik og Tromsø. Den sentrale rollen var hele veien målet mitt og det har vært utrolig spennende å ta fatt på og styre varepakken og merkemiksen til butikker spredd over hele landet.

Jeg er ydmyk og takknemmelig for at ledelsen hele veien har trodd på meg og jeg må innrømme at jeg er stolt av hva jeg har fått til.

I morgen venter en ny hverdag som jeg gleder meg til ta fatt på. Mange lurer på hva jeg skal, og i frøste omgang skal jeg steppe opp på mine sosiale kanaler så dere vil høre mer fra meg her på bloggen og instagram. Jeg vil jobbe freelance som konsulent og med prosjekter og bruke tiden fremover på å få utvikle mine kreative sider, så stay tuned..

Photo: Blair and Lyane